Vår underbara mamma mormor & farmor Elsa Kjellgren 80 år Födelsedagen firade vi hos Susanne & Peter 29 mars 2001

Jordfästning den 15 maj 2009 - 11.00 S:ta Birgittas kapell - Göteborg

Gravsättning
Stöllet 1999
Elsa & Therese
Ingamaj Elsa Ingegerd
Syster Ainas gata 5
Utsikt mot Landala Egnahem
Dina blommor lagen4
Elsas mamma - Elin Elsas mamma - Elin

Elsa berättar om Elin - sin mamma

Det låg en doft av såpa och 4711 omkring min älskade mamma - hennes kärlek värmer mig ännu

 

 

Det låg en doft av såpa, nybakat bröd och 4711 omkring min mamma och jag minns att hon var alltid hemma. Mamma föddes 1880 i Härlunda församling utanför Skara. Efterlämnade brev och tidningsurklipp belyser hur hon såg på kvinnans plats i samhället på den tiden. Friheten för en gift kvinna att utvecklas utanför hemmets gränser var obefintliga. Att arbeta utanför hemmet var otänkbart, och barnaskaran bara växte och växte. Man kan tydligt utläsa av almanackan att nästan varje år som pappa - han var militär - kom hem från sommarmanövern på Tånga Hed, så blev det ett nytt barn i familjen.

Mamma var musikalisk. Hon sjöng alla visor hon lärt sig som barn. Och jag grät över fången som satt i mörkret på Älvsborgs fästning, och gladdes när ryttmästare Silverlood återvände från kriget, hem till den fattiga hustrun Elin som bodde i det låga ryttartorpet på höga Hunneberg.Mamma var en ängel. En ängel med en stor portion humor. Hon upplevde, både goda och dåliga tider. Ekonomin kärvade ibland och de sex barnen var inte alltid till glädje. Men hon klagade aldrig och pratade aldrig illa om människor. Det är mammas förtjänst att vår ungdom blev en så ljus och varm upplevelse!
Hennes kärlek värmer ännu.

Elsa Kjellgren

 

Här spelade Elsa bridge
Spårvagnen stannade utanför dörren
Den gamla Guldhedskyrkan

 Vår mamma avled på

Landalahus - avd

Vrångö i Göteborg

den 19 april 2009

kl 19:30. Mamma hade

fyllt 88 år den 29 mars 

Kåldolmar med skivad potatis-gurka-lingon

Vår familj flyttade in på Guldheden 1960. I slutet av 2006 började mamma få svårt att klara sig själv. Vi blev oroliga och hem-tjänsten kopplades in och vi hade dagliga samtal. En utredning på Högsbo Sjukhem följdes av en liknande utredning på Mölndals sjukhus. Den 6 december 2007 blev det ett tillfälligt boende på Tyringehemmet i Hindås i avvaktan på att man skulle hitta ett permanent boende i Göteborg. Vi fick tre olika förslag däribland Landalahus. Hon flyttade in i ett nyrenoverat rum den 20 mars 2008. Åtta platser finns på avdelning "Vrångö" med avdelning "Styrsö" som ligger bakom andra dörren. Underbar personal där man lagade maten själv.

Den 10 mars 2008 bröt mamma lårbenet och opererades på Mölndals Sjukhus (237). Den 17 mars var hon åter på Landalahus med kunde inte gå själv utan fick åka rullstol. Men hon var svag och en lunginflammation gjorde att hon blev svagare.

Elsa avled på Landalahus avdelning Vrångö söndagen den 19 april 2009. Hon hade just fyllt 88 år. Hon avled i kretsen av sina närmaste klockan 19.30. Jordfästning

S:ta Birgittas Kapell den 15 maj och gravsättning på Marieberg.

Bleket
Skärhamn
Skärhamn
Doktor Fries Torg - med Syster Ainas gata 5 i bakgrunden
Doktor Fries Torg
1999 - Resa till Fryken